dimecres, 3 de març del 2010

per fi és dimecres



Anna de Codorniu.

Puresa, vivor i feminitat definixen este cava, i la combinació de la Chardonnay amb el tres raïm clàssic el destaquen com un cava brillant i de gran frescor procedent de les aromes fruiteres i florals de la seua criança.
El secret
Anna de Codorniu és el primer cava que va incorporar la varietat Chardonnay al seu coupage. Delicades aromes i un frescor inconfusible s'unixen en un cava de personalitat única.
Sabors
De matisos suaus i frescos al paladar. Destaca per la seua delicadesa plena de tons aromàtics. És viu i lleuger. Ideal per a acompanyar els grans crustacis (llagosta, llamàntol(bogavante)) i per a peixos de carn blanca (llobarro, llenguado i daurada).
Fitxa tècnica
PAÍS : ESPANYA

REGIÓ VINÍCOLA: D.O. CAVA

COMPOSICIÓ:
Chardonnay 70 %
Macabeu 10 %
Parellada 10 %
Reserva 10 %

VINIFICACIÓ I 1ª FERMENTACIÓ:
Extracció ràpida i suau del 60 % del most. Filtració del most i fermentació entre 15-18 ºC.

2ª FERMENTACIÓ I CRIANÇA :
Fermentació i envelliment en botella en contacte amb els rents, entre 12 i 15é (temperatura de les caves), fins al moment del degolle, quan s'expulsen els rents i s'afig el licor d'expedició.

CARACTERÍSTIQUES ANALÍTIQUES:
Grau alcohòlic...........................11,5-12é
Acidesa total (en tartàric)................7-8 g/l
Sucres reductors (brut nature)........<3 g/l
Sucres reductors (brut)....................6-8 gr/l

CARACTERÍSTIQUES ORGANOLÈPTIQUES:
Color groc pallós, clar i vivaç. Notes aromàtiques inconfusibles aportades per la Chardonnay sense emmascarar les de les altres varietats, que li aporten unes característiques inconfusibles i personalíssimes. L'equilibri entre acidesa i sucres el fan apte per als paladars amics dels brut.

Salut!!